Доступність посилання

ТОП новини

У США шістьом росіянам висунули звинувачення у кібератаках проти України


Місце перебування цих осіб – невідоме, і Міністерство юстиції оголосило винагороду за інформацію, що приведе до їхнього арешту
Місце перебування цих осіб – невідоме, і Міністерство юстиції оголосило винагороду за інформацію, що приведе до їхнього арешту

Велике журі в американському штаті Меріленд висунуло звинувачення шістьом росіянам, п’ятеро з яких є офіцерами російського військового розвідувального управління (ГРУ), у змові з метою зламу комп’ютерних систем і в змові з метою шахрайства.

В обвинувальному висновку, оприлюдненому 5 вересня, стверджується, що росіяни змовилися зламати комп’ютерні системи, пов’язані з українським урядом, напередодні російського повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Їхні цілі спочатку включали українські урядові системи й дані без військового чи оборонного значення, а пізніше розширилися на комп’ютерні системи в країнах по всьому світу, які надавали підтримку Україні, зокрема в Сполучених Штатах, йдеться в пресрелізі Міністерства юстиції США. За повідомленням, атаки стосувалися, крім США, ще 25 країн НАТО.

Місце перебування цих осіб – невідоме, і Міністерство юстиції оголосило винагороду за інформацію, що приведе до їхнього арешту.

Читайте також: Мін’юст США заявляє про «нейтралізацію» хакерської мережі російської розвідки

Форум

XS
SM
MD
LG