Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього співробітника ФБР звинувачують у порушенні санкцій США щодо Росії


За даними слідства, він отримував приховані платежі від російського олігарха Олега Дерипаски
За даними слідства, він отримував приховані платежі від російського олігарха Олега Дерипаски

Колишнього високопосадовця ФБР звинуватили в порушенні санкцій США щодо Росії через отримання прихованих платежів від олігарха Олега Дерипаски, повідомила прокуратура 23 січня.

Чарльза Макгонікала, який очолював відділ контррозвідки агентства в Нью-Йорку, заарештували 21 січня за звинуваченнями в тому, що він погодився провести розслідування проти олігарха-конкурента в обмін на виплати від Дерипаски після того, як проти нього були введені санкції в 2018 році, повідомляє федеральна прокуратура Манхеттена.

За даними слідства, у 2021 році Макгонікал і Шестаков (Сергій Шестаков – інший підсудний ) змовилися надавати послуги Дерипасці, порушуючи санкції США, накладені на Дерипаску в 2018 році. Зокрема, після переговорів з агентом Дерипаски вони погодилися та провели розслідування щодо іншого російського олігарха(конкурента) в обмін на приховані платежів від Дерипаски.

У електронних повідомлення не називали Дерипаску, використовували підставні компанії як контрагентів у контракті, який окреслював послуги, які мають бути надані, використовували ті самі підставні компанії для надсилання та отримання платежів від Дерипаски, повідомляє Департамент юстиції США.

XS
SM
MD
LG