Доступність посилання

ТОП новини

SpaceX створює мережу супутників-шпигунів для спецслужб США – Reuters


За даними агентства, близько десятка прототипів вже запускали на орбіту з 2020 року на ракетах Falcon 9 від SpaceX
За даними агентства, близько десятка прототипів вже запускали на орбіту з 2020 року на ракетах Falcon 9 від SpaceX

Американська корпорація SpaceX Ілона Маска створює мережу супутників-шпигунів на замовлення Національного управління військово-космічної розвідки США (NRO), повідомило агентство Reuters із посиланням на п’ять неназваних джерел, знайомих із програмою, але не уповноважених коментувати її офіційно.

За даними агентства, мережа складатиметься із сотень супутників із можливостями зйомки Землі, що дозволить значно розширити можливості Вашингтона щодо швидкого виявлення потенційних цілей у всьому світі.

Близько десятка прототипів вже запускали на орбіту з 2020 року на ракетах Falcon 9 від SpaceX, стверджується у матеріалі.

За даними Reuters, підрозділ SpaceX, який займається проєктом, називається Starshield («Зоряний щит») і вже отримав за контрактом за створення супутників 1,8 мільярда доларів.

У SpaceX і в Пентагоні агентству офіційних коментарів не надали. Тим часом, NRO визнала свою місію з розробки складної супутникової системи і партнерство з іншими державними установами й компаніями, але відмовилося коментувати дані про участі SpaceX у цій роботі.

У лютому про існування засекреченого контракту на таку суму між SpaceX і невідомою розвідувальною агенцією розповідала газета The Wall Street Journal.

Форум

XS
SM
MD
LG