Доступність посилання

ТОП новини

Довіра до Зеленського від травня не змінюється і залишається на рівні 59% – КМІС


Соціологи вважають, що ставлення до президента є не лише оцінкою його діяльності як посадової особи, але також у більш широкому трактуванні є маркером внутрішньополітичної ситуації
Соціологи вважають, що ставлення до президента є не лише оцінкою його діяльності як посадової особи, але також у більш широкому трактуванні є маркером внутрішньополітичної ситуації

Рівень довіри до президента України Володимира Зеленського не змінився з травня цього року, наразі 59% українців довіряють главі держави, 37% – не довіряють. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 20 вересня до 3 жовтня.

Соціологи нагадують, що після вторгнення РФ рівень довіри зріс до 90%, але до кінця грудня 2023 року рівень довіри знизився до 77%, до лютого 2024 року – до 64%, до травня 2024 року – до 59%.

За даними опитування, у регіональному вимірі дещо вирізняється на тлі інших Схід, де 51% довіряють і 45% – не довіряють Зеленському. В інших регіонах довіряють дещо більше – 58-62% проти 35-38%, які не довіряють.

У КМІС також зазначають, що більше довіряють президенту ті, хто вважає, що Захід хоче справедливого миру для України – 69% серед них довіряють проти 29%, які не довіряють.


Соціологи вважають, що ставлення до президента є не лише оцінкою його діяльності як посадової особи, але також у більш широкому трактуванні є маркером внутрішньополітичної ситуації, особливо на тлі повномасштабного вторгнення РФ.

Результати соціологічного опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 6 по 12 червня 2024 року, показали, що серед політиків, посадовців, громадських діячів найбільше респонденти довіряли Зеленського – 54%. При цьому «особистісний» рівень довіри до Зеленського перевищує «інституційний» рівень довіри до президента України – президенту як соціальному інституту довіряють 50% опитаних.

Форум

XS
SM
MD
LG