Доступність посилання

ТОП новини

Кличко відповів, чи чекати «сміттєвого колапсу» у Києві в умовах карантину


Влада Києва запевняє: щодня вивозять понад 3,6 тисяч тонн сміття, працюють 4 тисячі двірників
Влада Києва запевняє: щодня вивозять понад 3,6 тисяч тонн сміття, працюють 4 тисячі двірників

Міський голова Києва Віталій Кличко запевнив, що сміттєвого колапсу у столиці не буде. Про це він, зокрема, сказав під час онлайн-виступу щодо ситуації з коронавірусом у Києві.

«Хочу заспокоїти киян – ми не допустимо сміттєвого колапсу. Дуже дивно, що в ЗМІ з’явилися такі заяви власників управляючих компаній, що хочуть отримати додаткове фінансування від держави саме в такий складний момент. Київ справді продукує дуже багато побутового та будівельного сміття. У місті сьогодні розташовано понад 12 тисяч сміттєвих баків та 2,5 тисяч баків для роздільного збору сміття. Кожного дня з Києва вивозять для захоронення та утилізації понад 3,6 тисяч тонн твердих побутових відходів», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що вивезення сміття відбувається регулярно, а всі двірники міста працюють, прибирають двори і вулиці.

«Ми вивозимо і далі будемо вивозити сміття. Чотири тисячі двірників кожного дня виходять на вулиці і прибирають їх», – додав Кличко.

Напередодні мережею почали ширитись повідомлення, що через незбільшені субсидії на вивіз сміття в умовах карантину, управління та обслуговування багатоквартирних житлових будинків, у містах, зокрема в столиці, можуть відмовитись вивозити сміття.

25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня.

Раніше сьогодні мер Києва Віталій Кличко повідомив, що станом на ранок п’ятниці в столиці зареєстровані 55 випадків захворюваності на COVID-19.​

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG