Доступність посилання

ТОП новини

У Словенії росіян Дульцевих засудили за шпигунство, але відпустять


Любляна, Словенія
Любляна, Словенія

Суд у столиці Словенії Любляні засудив до одного року та семи місяців позбавлення волі громадян Росії Артема та Ганну Дульцевих – за звинуваченням у шпигунстві. Суд відбувся в закритому режимі, раніше їх називали серед імовірних учасників можливого обміну ув’язненими між Росією та США.

Оскільки засуджені вже відбули цей термін у попередньому ув’язненні, до в’язниці вони не потраплять. Їх вишлють зі Словенії із забороною в’їзду на п’ять років, заявили в суді державному інформаційному агентству STA.

Подружжя заарештували в грудні 2022 року. Пара приїхала до Словенії із двома дітьми, у них були паспорти Аргентини на імена Людвіга Гіша та Марії Рози Маєр Муньос.

У червні видання The Wall Street Journal опублікувало статтю, в якій із посиланням на словенську та західні розвідслужби назвало їхні справжні імена. За твердженням розвідок, чоловік і жінка є офіцерами Служби зовнішньої розвідки РФ. Їх цікавила робота Європейського агентства зі взаємодії регуляторів енергетики, штаб-квартира якого розташована в Любляні.

Співрозмовники The Wall Street Journal припускали, що Дульцеви можуть бути запропоновані як кандидати для обміну на іноземних громадян, які перебувають в ув’язненні в Росії.

Словенський сайт новин N1 стверджує, що звільнення Дульцевих стало частиною можливого обміну ув’язненими. 31 липня канал повідомив, що обмін відбудеться «найближчим часом», офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Форум

XS
SM
MD
LG