Доступність посилання

ТОП новини

Журналістка «Схем» Валерія Єгошина стала лауреаткою престижної міжнародної премії ICFJ Knight Awards


Журналістка-розслідувачка проєкту «Схеми» Валерія Єгошина
Журналістка-розслідувачка проєкту «Схеми» Валерія Єгошина

Журналістка-розслідувачка проєкту «Схеми» (Радіо Свобода) стала однією з трьох цьогорічних лауреатів міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards). Переможців оголосив Міжнародний центр журналістів (ICFJ) 12 червня. Нагороду вручають на знак визнання виняткового впливу журналістів та їхньої відданості викриттю неправомірних дій.

Крім української журналістки, відзнаку отримали репортер Джон-Аллан Наму з Кенії та редакторка Рана Саббах з Йорданії.

«Ці журналісти виділяються своєю відважною роботою, викриваючи зловживання владою в місцях, де це дуже складно і небезпечно, - сказала президентка ICFJ Шарон Мошаві. – Від корупції до воєнних злочинів – їхня видатна журналістська робота призвела до більшої підзвітності та змін».

Журналістку «Схем» Валерію Єгошину відзначили за документування впливу війни РФ на Україну, розслідування воєнних злочинів російської армії, викриття корупційних схем на українських військових контрактах. Окремо члени журі відмітили репортажі Єгошиної з деокупованих територій, а також навички технічного аналізу запису мобільних телефонів та супутникових знімків.

«Матеріали Валерії про війну в Україні – потужні, ініціативні, розумні та інноваційні. Але, перш за все, сміливі», – сказав суддя міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта та виконавчий редактор агентства Reuters Саймон Робінсон.

Нагородження переможців відбудеться на гала-вечорі у Вашингтоні 14 листопада.

Перемога Валерії Єгошиної – другий випадок у 26-річній історії цієї премії, коли відзначають українських журналістів. У 2022 році її отримали Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василіса Степаненко за документування російського вторгнення та облоги Маріуполя.

«Схеми» – проєкт журналістських розслідувань української служби Радіо Свобода. Заснований у 2014 році. Головна редакторка – Наталка Седлецька.

Форум

XS
SM
MD
LG