Доступність посилання

ТОП новини

Швеція надала Україні понад 56 мільйонів євро для підтримання енергетики


Південноукраїнська АЕС, фото ілюстративне
Південноукраїнська АЕС, фото ілюстративне

Швеція надала понад 56 мільйонів євро на підтримання енергетичної системи України, йдеться у пресрелізі міністерства закордонних справ скандинавської країни.

У відомстві зазначили, що ці кошти допоможуть підтримати енергопостачання України, щоб школи, лікарні, транспорт, водопостачання та бізнес змогли функціонувати.

«Доступ до енергії має вирішальне значення для підтримання життєдіяльності українського суспільства, економіки та бізнесу. Росія дедалі активніше атакує українську енергетичну систему з метою вивести з ладу життєво важливу суспільну інфраструктуру. Щоб підвищити стійкість України, ми зараз збільшуємо нашу підтримку енергетичного сектора», – заявив міністр міжнародного розвитку, співробітництва та зовнішньої торгівлі Йохан Форссел.

У відомстві додали, що частина коштів піде на термінове будівництво енергетичної інфраструктури в Україні.

Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. Це спричинило запровадження графіків відключень електрики навіть за теплої погоди, коли споживання є приблизно у півтора раза меншим, ніж узимку.

Форум

XS
SM
MD
LG