Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: на фронті було 65 боїв, майже половина на Покровському напрямку


За даними штабу, на Покровському напрямку 12 з 26 боїв ще тривають 12 зіткнень
За даними штабу, на Покровському напрямку 12 з 26 боїв ще тривають 12 зіткнень

З початку поточної доби кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 65, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, на Покровському напрямку 12 з 26 боїв ще тривають – російські загарбники атакують поблизу населених пунктів Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола та Яснобродівки.

На Курахівському напрямку кількість атак збільшилась до дев’яти – українські захисники відбили вісім штурмових дій сил РФ, ще одне боєзіткнення триває. В районі Водяного противник завдав авіаційного удару із Су-25 десятьма НАРами.

На Оріхівському напрямку війська РФ застосовували авіацію: два гелікоптери Ка-52 завдали удару тридцятьма НАРАми по Кам’янському. На цьому напрямку від початку доби українські воїни відбили три штурмові дії противника поблизу Роботиного, триває бій неподалік Малої Токмачки.

Читайте також: «Нова ділянка фронту»: куди намагається просуватися армія РФ на півдні?

«У другій половині дня російські загарбники продовжили тероризувати Харківщину авіаударами зі своєї території. Зокрема, з району Мурома (РФ) російський агресор завдав удару чотирма КАБами по Білому Колодязю, три КАБи скинув на Липці та одну КАБ на Веселе. Тернове зазнало двох авіаційних ударів шістнадцятьма НАРами», – повідомляють у Генштабі.

Сили РФ активно застосовують КАби для атак українських населених пунктів та позицій українських військових. Зокрема, ці бомби інтенсивно застосовувалися під час російського наступу на північ Харківщини.

За даними президента України Володимира Зеленського, сили РФ використовують для ударів по Україні понад 3 тисячі керованих авіабомб на місяць.

Форум

XS
SM
MD
LG