Доступність посилання

ТОП новини

Шмигаль: 99% житлових будинків готові до опалювального сезону


Кількість шкіл, садочків та лікарень, готових до проходження зими, теж наближається до 100%
Кількість шкіл, садочків та лікарень, готових до проходження зими, теж наближається до 100%

Уряд, обласні військові адміністрації та влада громад готуються до опалювального сезону в Україні. Зокрема, на сьогодні понад 99% житлових будинків уже підготовано до зими, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль 15 жовтня.

«Кількість шкіл, садочків та лікарень, готових до проходження зими, теж наближається до 100%. Понад 18 тис. котелень та 4,8 тис. центральних теплових пунктів перебувають на стадії готовності до подачі тепла», – йдеться у дописі.

Також, за словами голови уряду, накопичено у газосховищах 12,2 млрд куб. м блакитного палива, а також 3,1 млн тонн вугілля на складах, що достатньо для проходження зими.

Крім того, триває робота із залучення та встановлення енергетичного обладнання у дев’яти прифронтових та прикордонних регіонах.

«Особливо вразливі міста, які залежні від великих теплоенергетичних станцій. Саме ТЕС і ТЕЦ росія цілеспрямовано атакувала, знищивши або пошкодивши майже 90% усієї теплової енергогенерації України. Наша мета — дати цим громадам альтернативні джерела постачання тепла та електрики», – зазначив Шмигаль.

Читайте також: Рютте попередив, що для України ця зима може стати найскладнішою з 2022 року, НАТО має робити більше

Зокрема, для Харкова надійшло або підтверджено надходження 127 когенераційних та восьми газопоршневих установок, 60 блочно-модульних котелень, 32 потужних генераторів електроенергії, кажуть в уряді.

Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила, що від завтра та протягом наступних трьох днів майже по всій Україні очікуються сильні заморозки 0-5 градусів тепла. За даними ДСНС, значно похолодає у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській й Дніпропетровській, а також у північних і західних областях. У Києві та області заморозки слід очікувати з 17 жовтня.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Форум

XS
SM
MD
LG