Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові вночі збили 20 запущених Росією дронів – Повітряні сили


У ніч на 26 липня українські Повітряні сили попереджали про рух кількох груп російських ударних безпілотників над Україною (фото ілюстративне)
У ніч на 26 липня українські Повітряні сили попереджали про рух кількох груп російських ударних безпілотників над Україною (фото ілюстративне)

Російські війська в ніч на 26 липня вдарили по Україні балістичною ракетою «Іскандер-М» (по Донеччині) з Ростовської області РФ і ударними безпілотниками Shahed із мису Чауда в окупованому Криму і Курська (РФ), повідомили в українських Повітряних силах.

«Радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено і здійснено супровід 22 «Шахедів». 20 із них збито протиповітряною обороною у Херсонській, Сумській, Житомирській і Чернігівській областях», – йдеться в повідомленні.

У ніч на 26 липня українські Повітряні сили попереджали про рух кількох груп російських ударних безпілотників над Україною, зокрема на межі Сумської і Чернігівської областей, біля Херсону.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG