Доступність посилання

ТОП новини

У Сенаті обіцяють «швидко надіслати» законопроєкт про допомогу Україні на підпис Байдену


Чак Шумер сподівається на підтримку законопроєктів з боку Палати представників, оскільки «зволікання дорого обійшлося США та їхнім союзникам»
Чак Шумер сподівається на підтримку законопроєктів з боку Палати представників, оскільки «зволікання дорого обійшлося США та їхнім союзникам»

Сенат США «швидко» ухвалить законопроєкти спікера Палати представників Майка Джонсона, зокрема про допомогу Україні, зазначив лідер демократів у Сенаті Чак Шумер у твітері.

«Якщо Палата представників відправить (Сенату – ред.) пакет законопроєктів щодо національної безпеки, ми швидко відправимо його президенту США Джо Байдену», – наголосив Шумер.

Він додав, що сподівається на підтримку законопроєктів з боку Палати представників, оскільки «зволікання дорого обійшлося США та їхнім союзникам».

Шумер нагадав, що «цього тижня провів зустріч із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем».

«Якщо США не підтримають Україну, вони програють війну Путіну (російському президенту Володимиру Путіну – ред.)», – наголосив лідер демократів.

Сенат відсьогодні пішов на перерву до 29 квітня. Сам Шумер не уточнив, чи збиратимуться сенатори в екстреному порядку, щоб швидше прийняти допомогу Україні та Ізраїлю.

Раніше, 19 квітня, палата представників США ухвалила правило для голосування пакета законопроєктів з іноземною допомогою, який містить, у тому числі, понад 60 млрд доларів для України.

Директор ЦРУ Вільям Бернс 18 квітня попередив американських законодавців, що, в разі якщо США не нададуть військової підтримки, Україна може програти війну проти Росії до кінця року.

У березні керівники американської розвідки попереджали американських законодавців, що затримка з наданням військової допомоги Україні дозволить Росії захопити більше української території. Якщо Україні не буде виділена допомога, то «ми побачимо нові Авдіївки», заявляв тоді очільник ЦРУ, маючи на увазі відступ української армії з Авдіївки після багатомісячної оборонної операції.

Президент України Володимир Зеленський цього місяця заявляв, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Форум

XS
SM
MD
LG