Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ повідомляє про запеклі бої біля Селидового


Загалом від початку доби станом на 16:00 на фронті було 79 боєзіткнень.
Загалом від початку доби станом на 16:00 на фронті було 79 боєзіткнень.

На Покровському напрямку біля Селидового від початку доби війська РФ атакували вже 15 разів – 10 атак відбито, тривають запеклі бої. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Також на цьому напрямку противник здійснив дев’ять спроб штурму українських позицій в районах населених пунктів Суха Балка, Новоторецьке, Промінь, Лисівка, Сухий Яр та Крутий Яр, три боєзіткнення досі тривають.

За даними штабу, на Краматорському напрямку сили РФ намагаються просуватись на позиції українських захисників – триває один бій біля Григорівки, також був авіаудар некерованими авіаційними ракетами біля Часового Яру.

Читайте також: Сили РФ змогли вклинитися в лінію оборони біля Часового Яру, але про втрату міста не йдеться – ЗСУ

«На Курахівському напрямку триває три боєзіткнення в районах Зоряного та Катеринівки. Шістнадцять ворожих штурмів вже відбито нашими захисниками в районах населених пунктів Новодмитрівка, Кремінна Балка, Гостре, Дальнє та Антонівка», – йдеться у зведенні.

Загалом від початку доби станом на 16:00 на фронті було 79 боєзіткнень.

У Генштабі констатують, що сили РФ продовжують застосовувати авіацію, зокрема КАБи, та здійснювати атаки на всіх напрямках сходу та півдня нашої країни, особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

У ніч проти 23 жовтня проєкт DeepState повідомив про низку нових поступів російської армії на Донбасі, зокрема біля Селидового. Невелике просування на схід від міста, судячи з карти проєкту, дозволило агресору пробитися за міську межу Селидового. У мережі вже з’явилося відео, де російський солдат спілкується з місцевими жителями.

На початку жовтня аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) припускали, що російські війська не мають достатньої живої сили і матеріальних засобів, щоб продовжувати інтенсивні наступальні дії нескінченно довго, і нинішня російська наступальна операція на сході України, ймовірно, досягне кульмінації «в найближчі місяці, якщо не тижні».

Форум

XS
SM
MD
LG