Доступність посилання

ТОП новини

Агенти Секретної служби США після замаху на Трампа відправлені у відпустку


Увечері 13 липня під час мітингу у Дональда Трампа, куля зачепила праве вухо політика.
Увечері 13 липня під час мітингу у Дональда Трампа, куля зачепила праве вухо політика.

П’ятьох співробітників Секретної служби, які брали участь в охороні мітингу, коли стався замах на кандидата у президенти Дональда Трампа, включаючи голову Піттсбурзького офісу (Секретної) служби, відправлено у відпустку. Про це повідомили у п’ятницю телекомпанії CBS та Fox.

У зв’язку з тим, що сталося 13 липня на мітингу поблизу міста Батлер, штат Пенсільванія, у багатьох залишаються питання, пише «Голос Америки». Головне із них: як той, хто стріляв, зміг потрапити на дах будинку, що розташований перед місцем, де виступав кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп?

Секретна служба опублікувала заяву, в якій визнала свої недогляди. Керівник Секретної служби Кімберлі Чітл пішла у відставку.

Представник відомства Ентоні Гульєльмі не уточнив, чи були інші причетні до справи агенти відправлені у відпустку.

Увечері 13 липня у Дональда Трампа стріляли під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсільванія. Куля зачепила праве вухо політика. Нападник убив одного глядача на мітингу, ще двоє – зазнали поранень. Сам стрілець був застрелений поліцією на місці події. У ФБР розслідують інцидент як «замах на вбивство».

Співробітникам ФБР ще належить встановити мотив, яким керувався ймовірний стрілець 20-річний Томас Крукс.

Форум

XS
SM
MD
LG