Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: директорка Секретної служби США подала у відставку після замаху на Трампа


Раніше директорка Секретної служби США Кімберлі Чітл відкинула заклики обох партій піти у відставку
Раніше директорка Секретної служби США Кімберлі Чітл відкинула заклики обох партій піти у відставку

Директорка Секретної служби США Кімберлі Чітл подала у відставку після того, як на передвиборчому мітингу було поранено кандидата в президенти Дональда Трампа, повідомила 23 липня пресслужба Білого дому.

«Незалежне розслідування того, що сталося 13 липня, триває, і я з нетерпінням чекаю на оцінку його висновків. Ми всі знаємо, що те, що сталося того дня, ніколи не повинно повторитися. Надалі я бажаю Кім всього найкращого і планую незабаром призначити нового директора», – йдеться у заяві президент США Джо Байдена.

Раніше директорка Секретної служби США Кімберлі Чітл відкинула заклики обох партій піти у відставку через порушення режиму безпеки, внаслідок яких потенційному вбивці вдалося поранити кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Чітл відмовилася надати законодавцям подробиці інциденту, чим викликала їхнє невдоволення

Увечері 13 липня у Дональда Трампа стріляли під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсільванія. Куля зачепила праве вухо політика. Нападник убив одного глядача на мітингу, ще двоє – зазнали поранень. Сам стрілець був застрелений поліцією на місці події. У ФБР розслідують інцидент як «замах на вбивство».

Замах на Трампа змінить суспільство та політику у США?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:54 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG