Доступність посилання

ТОП новини

Мангера затримала СБУ, його везуть до Києва на суд


Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер
Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер

Спецпідрозділ СБУ зранку 16 червня затримав у лікарні в Херсоні голову обласної ради Владислава Мангера, зараз його везуть до Києва для участі в засіданні Печерського районного суду. Про це повідомили херсонська журналістка Тетяна Дергачова та депутат Дніпровської районної ради Херсона Олександр Власов.

«Як стало щойно відомо, в рамках судового рішення спецпідрозділом СБУ «К» в лікарні було затримано голову обласної ради Владислава Мангера та озброєним спецпідрозділом супроводжується у судову залу в Києві», – ідеться в повідомленні Дергачової.

Печерський районний суд Києва ухвалив 15 червня рішення про надання дозволу на затримання голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера з метою приводу його на засідання. Про це Радіо Свобода повідомив прокурор у справі Андрій Синюк, який додав, що рішення підлягає негайному виконанню.

«Незалежний експерт, якого залучили прокурори, з’ясував, що Мангера можна транспортувати до Києва в присутності лікаря. Адже стан його здоров’я абсолютно дозволяє йому подорожувати до столиці», – інформує спільнота «Хто замовив Катю Гандзюк» у фейсбуці.

Раніше 15 червня адвокат Мангера Дмитро Ільченко повідомив «Інтерфакс-Україна», що співробітники поліції і прокуратури приїжджали до лікарні, де лікується підзахисний, «але отримали довідку, що його неможливо доставити до суду через стан здоровʼя».

Лікарі запевнили правоохоронців, що голова Херсонської обласної ради зможе прибути в суд орієнтовно за тиждень.

За версією слідства, Мангер підозрюється у тому, що за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк, які призвели до її смерті.

Слідчі СБУ повідомили підозрюваним, їхнім захисникам, потерпілим і їхнім представникам про завершення досудового розслідування. Всім сторонам надали доступ до матеріалів слідства. Після того, як сторона захисту ознайомиться з матеріалами кримінального провадження, їх направлять до суду для розгляду по суті.

Тим часом адвокат Мангера Дмитро Ільченко заявив, що «жодних доказів вини Мангера так і не з'явилося».

У СБУ нагадали, що в справі Гандзюк уже винесено вирок п’ятьом особам: безпосередньому організатору злочину Сергію Торбіну і його співучасникам – Микиті Грабчуку, Володимиру Васяновичу, В’ячеславу Вишневському і Віктору Горбунову. Їм призначено покарання від трьох до шести з половиною років позбавлення волі.

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру повідомили про підозру у вчиненні злочину.

Олексія Левіна у січні цього року затримали в Болгарії. 16 березня його екстрадували в Україну.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою в Херсоні.

XS
SM
MD
LG