Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про ліквідацію чергових схем ухилення від мобілізації на Львівщині


На Львівщині ліквідовано дві схеми ухилення від мобілізації, Львів, 9 липня 2024 року
На Львівщині ліквідовано дві схеми ухилення від мобілізації, Львів, 9 липня 2024 року

Працівники Служби безпеки України заблокували дві схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку у Львівській області, повідомляє пресслужба відомства 9 липня.

Слідство вважає, що до організації однієї з схем причетний посадовець митного поста Львівської митниці, який діяв спільно з жителькою міста Берегове Закарпатської облсті.

«Ділки забезпечували незаконне переправлення військовозобов’язаних громадян до країн ЄС поза встановленими пунктами пропуску на території Закарпатської області», – кажуть у відомстві

Також СБУ підозрює 21-річного жителя Стрия Львівської області, який за 10 тисяч доларів обіцяв чоловікам призовного віку забезпечити коридор втечі до країн Євросоюзу. Співробітники СБУ розповіли, що затримали чоловіка під час отримання грошей.

Трьом особам повідомлено про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон. Розслідування триває, йдеться у повідомленні.

Державне бюро розслідування і Служба безпеки України регулярно повідомляють про викриття схем ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Форум

XS
SM
MD
LG