Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: суд в Україні виніс вирок експосадовцю «Чорноморнафтогазу», затриманому в 2020 році


Як пише проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії, судячи з фото, йдеться про Миколу Федоряна (на архівному фото)
Як пише проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії, судячи з фото, йдеться про Миколу Федоряна (на архівному фото)

Український суд засудив до 12 років позбавлення волі колишнього начальника управління транспорту «Чорноморнафтогазу», який допомагав російській владі переслідувати кримчан. Про це повідомляє пресслужба Головного управління СБУ в Криму 25 жовтня.

«Фігурант систематично співпрацював з окупаційними силовиками та надавав службовий транспорт для незаконних обшуків та арештів кримчан, які не згодні з політикою Кремля. За даними слідства, протягом 2019 – 2020 років він організував транспорт для щонайменше 12 каральних «спецоперацій» ФСБ», – йдеться в повідомленні.

В рамках однієї із зазначених операцій російська влада затримала 15 кримськотатарських активістів. Їм інкримінували нібито причетність до політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яку в Росії визнано терористичною організацією.

Читайте також: «Я не зраджував»: інтерв'ю із арештованим за підозрою у держзраді ексзаступником начальника кримської міліції Федоряном

2011 року фігурант звільнився у запас з посади заступника начальника ГУ МВС України в АРК та очолив управління транспорту держпідприємства «Чорноморнафтогаз». Як стверджує СБУ, у 2014 році він підтримав анексію півострова.

Суд визнав зловмисника винним у державні зраді та призначив йому 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

У публікації не називається ім’я засудженого. Як пише проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії, судячи з фото, йдеться про Миколу Федоряна. Його затримали 7 листопада 2020 року на КПВВ «Каланчак» під час спроби в’їзду до анексованого Криму.

Захист Миколи Федоряна і він сам у 2021 році відкидали звинувачення. Весь час із моменту затримання він перебував у СІЗО.

Форум

XS
SM
MD
LG