Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ пояснили, чому суд заборонив діяльність партії «Наш край», у політсилі планують оскаржити рішення


«Окремі екскерівники і функціонери цієї політсили причетні до проведення підривної діяльності проти України», – заявили в СБУ
«Окремі екскерівники і функціонери цієї політсили причетні до проведення підривної діяльності проти України», – заявили в СБУ

Служба безпеки України заявила, що Восьмий апеляційний адмінсуд 19 червня задовольнив позов Мін’юсту про заборону політичної партії «Наш край» за матеріалами СБУ.

«Окремі екскерівники і функціонери цієї політсили причетні до проведення підривної діяльності проти України. Зокрема, вони поширювали антиукраїнську пропаганду, закликали до насильницького повалення конституційного ладу, а деякі із функціонерів – перейшли на бік ворога і підтримали російську військову агресію», – заявили в СБУ.

Як повідомили у спецслужбі, загалом у причетності до співпраці з Росією підозрюють десятки представників регіональних осередків «Нашого краю», більшість із них перебуває на окупованих територіях України, «де займає різні «посади» в загарбницьких органах РФ».

Відповідно до рішення суду, майно, кошти й інші активи політичної партії «Наш край» будуть передані у власність держави.

Водночас у політсилі 19 червня заявили, що оскаржать рішення у Верховному суді.

«Звинувачення на адресу партії з вимогою її заборони через нібито проросійську й антидержавницьку позиції, безпідставні й незаконні», – заявили у партії.

У русі «Чесно» минулого року заявляли, що частина політиків від «Нашого краю» перейшли на бік окупантів на Донбасі й очолили окупаційні органи влади.

У СБУ заявили, що загалом з початку повномасштабного вторгнення Росії за матеріалами спецслужби в Україні заборонено 19 проросійських політичних партій.

Форум

XS
SM
MD
LG