Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомила про підозру у держзраді дружині ексрегіонала, суд арештував її нерухомість в Одесі


У відомстві зазначають, що у 2014 році підозрювана та її чоловік виїхали до Москви, де наразі переховуються від правосуддя
У відомстві зазначають, що у 2014 році підозрювана та її чоловік виїхали до Москви, де наразі переховуються від правосуддя

Служба безпеки України повідомляє, що зібрала докази державної зради дружини колишнього народного депутата від забороненої «Партії регіонів» Ігоря Маркова Інеси. Наразі вона є співвласницею російської ІТ-компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бойової авіації РФ, повідомила пресслужба СБУ 4 червня.

У відомстві зазначають, що у 2014 році підозрювана та її чоловік виїхали до Москви, де наразі переховуються від правосуддя.

За даними слідства, ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну Маркова заснувала в Росії так званий «Інженерний центр інформаційно-аналітичних систем».

«На замовлення корпорації «Ростех» компанія зрадниці розробляє бортові системи для бойових гелікоптерів РФ. Зокрема, йдеться про КА-52 «Алігатор» та Мі-28Н «Нічний мисливець», – йдеться у дописі.

Слідчі повідомили Інесі Марковій про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Зазначено, що за матеріалами СБУ, суд наклав арешт на її комерційну нерухомість, приватний будинок та земельну ділянку в Одесі на загальну суму понад 250 мільйонів гривень.

У травні минулого року Служба безпеки повідомила підозри колишнім народним депутатам Олегу Царьову, Дмитру Святашу та Ігорю Маркову через «сприяння Росії у веденні агресивної війни проти України».

Форум

XS
SM
MD
LG