Доступність посилання

ТОП новини

«Шпигував за військовими на північному кордоні». СБУ заявила про затримання агента ФСБ на Сумщині


За даними слідства, російським агентом виявився житель Шосткинського району, який потрапив у поле зору російської спецслужби через зв’язки з криміналітетом в РФ
За даними слідства, російським агентом виявився житель Шосткинського району, який потрапив у поле зору російської спецслужби через зв’язки з криміналітетом в РФ

Служба безпеки України заявила про затримання на Сумщині агента ФСБ, який шпигував за Силами оборони на північному кордоні України з РФ.

Як повідомляє пресслужба відомства, чоловік збирав інформацію та проводив фото- і відеофіксацію об’єктів Сил оборони у прикордонних районах області, робив це під виглядом робочих поїздок по регіону на власному автомобілі.

Співробітники СБУ також задокументували, що фігурант приховано виїжджав на територію РФ, щоб провезти контрабанду і зустрітися з представниками країни-агресора.

За даними слідства, російським агентом виявився житель Шосткинського району, який потрапив у поле зору російської спецслужби через зв’язки з криміналітетом в РФ, чоловіка завербували ще до повномасштабної агресії, а після 24 лютого 2022 року продовжив співпрацю з РФ.

Затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 201 (контрабанда).


Чоловік перебуває під вартою, додають у СБУ.

Правоохоронці регулярно повідомляють про затримання у різних регіонах України підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні. За даними голови СБУ Василя Малюка, від початку повномасштабного вторгнення РФ станом на червень Служба безпеки України розпочала досудове розслідування у майже 92 тисячах кримінальних проваджень, пов’язаних із російською агресією.

XS
SM
MD
LG