Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти РФ: CША застосували обмеження щодо 400 осіб з Азії, Європи та Близького Сходу


Сьогоднішні санкції спрямовані, серед іншого, на понад 100 фізичних та юридичних осіб в 16 юрисдикціях, включаючи КНР, Швейцарію, Туреччину та ОАЕ
Сьогоднішні санкції спрямовані, серед іншого, на понад 100 фізичних та юридичних осіб в 16 юрисдикціях, включаючи КНР, Швейцарію, Туреччину та ОАЕ

Міністерство фінансів США та Державний департамент застосували санкції щодо 400 фізичних та юридичних осіб як у Росії, так і за її межами, включно з Азією, Європою та Близьким Сходом, чиї продукти та послуги дозволяють Росії підтримувати військові зусилля та уникати санкцій.

Санкційний список поповнили, окрім інших, один із найбільших холдингів, що працюють у галузі програмного забезпечення – ЦФТ («Центр фінансових технологій»); MTS Red – дочірнє підприємство телеком-оператора МТС з кібербезпеки; IT-компанія «Діасофт». Під санкції потрапила низка компаній від французьких до гонконгських, пов’язаних з російським «Промтехом».

Мінфін США продовжує націлюватися на транснаціональні мережі, які постачають Росії військове обладнання та чутливі товари подвійного призначення. Сьогоднішні санкції спрямовані, серед іншого, на понад 100 фізичних та юридичних осіб в 16 юрисдикціях, включаючи Китайську Народну Республіку, Швейцарію, Туреччину та Об’єднані Арабські Емірати.

Також Вашингтон застосував санкції щодо понад 60 російських технологічних і оборонних компаній, які мають вирішальне значення для підтримки та розвитку російської оборонної промисловості, включно з підприємствами, які займаються розробкою та модернізацією озброєнь, автоматизацією та робототехнікою, розробкою та придбанням електроніки подвійного призначення.

У списку також кілька десятків російських оборонних або пов’язаних із оборонними замовленнями заводів, кілька підприємств, які підозрюються в торгівлі золотом та кольоровими металами в обхід санкцій, та багато інших.

«Росія перетворила свою економіку на інструмент на службі військово-промислового комплексу Кремля. Сьогоднішні дії Міністерства фінансів продовжують виконувати зобов’язання, взяті президентом Байденом і його колегами з «Групи семи» – порушити шляхи поставок військово-промислової бази Росії та платіжні канали», – сказав заступник міністра фінансів Воллі Адейемо.

Сьогоднішні санкції ще більше обмежують майбутні доходи Росії від металів і видобутку корисних копалин. Мінфін США також націлений на російські фінансові технологічні компанії, які надають необхідне програмне забезпечення та ІТ-рішення для російського фінансового сектора.

Міністерству фінансів відомо про спроби Росії сприяти ухиленню від санкцій шляхом відкриття нових закордонних філій і дочірніх компаній російських фінансових установ. Вашингтон зауважує, що іноземні регулятори та фінансові установи повинні бути обережними щодо будь-яких операцій із закордонними філіями або дочірніми компаніями російських фінансових установ.

У Мінфіні США кажуть, що мають низку доступних інструментів для реагування на встановлення нових каналів ухилення.

Державний департамент США націлений на організації та фізичних осіб, які беруть участь у виробництві та експорті енергетичних ресурсів, металів, гірничодобувної промисловості Росії; ухиленні від санкцій; військово-промислову базу Росії, включаючи виробництво БПЛА та інше.

Сполучені Штати 12 червня посилили санкційний режим проти Росії. Нова заборона зупинила торгівлю доларом та євро на російській біржі. Вашингтон розширив список російських осіб, компаній, банків та секторів економіки, співпраця з якими може стати підставою для введення вторинних санкцій, та повністю заборонив надавати низку IT-послуг та консультацій будь-якій людині в Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG