Доступність посилання

ТОП новини

Британія застосувала санкції проти семи росіян за кіберзлочинність


Міністерство закордонних справ Великої Британії повідомило, що у Британії було 149 жертв програм-вимагачів
Міністерство закордонних справ Великої Британії повідомило, що у Британії було 149 жертв програм-вимагачів

Британія запровадила санкції проти семи росіян за кіберзлочинність у координації зі Сполученими Штатами в рамках першої хвилі протидії міжнародній кіберзлочинності.

Як повідомляє Міністерство закордонних справ Великої Британії, ці особи були пов’язані з розробкою або розгортанням програм-вимагачів, націлених на Великобританію та США.

За повідомленням, у Британії було 149 жертв програм-вимагачів, відомих як Conti та Ryuk, і що кіберзлочинці використовували атаки, щоб отримати приблизно 27 мільйонів фунтів стерлінгів (32,85 мільйона доларів США).

«Застосовуючи санкції до цих кіберзлочинців, ми надсилаємо їм та іншим особам, причетним до програм-вимагачів, чіткий сигнал про те, що вони будуть притягнуті до відповідальності. Ці цинічні кібератаки завдають реальної шкоди життю людей. Ми завжди ставитимемо нашу національну безпеку на перше місце, захищаючи Великобританію та наших союзників від серйозної організованої злочинності – незалежно від її форми та місця походження», – сказав міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

Читайте також: США привітали затримання хакерів у Росії і висловили сподівання, що вони постануть перед судом

За даними Міністерства фінансів США, виплати викупів через програми-вимагачі у Сполучених Штатах досягли 590 мільйонів доларів у першому півріччі 2021 року проти 416 мільйонів доларів у 2020 році.

XS
SM
MD
LG