Доступність посилання

ТОП новини

Саміт миру може прокласти шлях до залучення РФ до майбутніх переговорів – ЗМІ


У документі йдеться про те, що припинення війни має відбуватися за участю всіх сторін
У документі йдеться про те, що припинення війни має відбуватися за участю всіх сторін

Саміт миру у Швейцарії матиме на меті прокласти шлях до залучення представників РФ до майбутніх переговорів після досягнення домовленостей щодо ядерної безпеки, продовольчої безпеки та повернення викрадених дітей.

Згідно з проєктом документа, який має у розпорядженні агентства Bloomberg, зустріч 15-16 червня в Швейцарії буде присвячена цим трьом заходам як способу побудови довіри з метою подальшої взаємодії з Москвою з обмеженого кола питань.

У документі йдеться про те, що припинення війни має відбуватися за участю всіх сторін.

«Ми, таким чином, погодилися здійснити конкретні кроки, які можуть слугувати заходами зміцнення довіри у вищезазначених сферах з подальшим залученням представників Російської Федерації», – йдеться в документі, який може бути змінений під час переговорів.

Читайте також: На Саміті миру розглянуть три пункти української формули миру – Зеленський

За даними Офісу президента, участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться в Швейцарії, підтвердили 107 країн і міжнародних організацій. Попри те, що українська влада наполягала на присутності президента Джо Байдена, США будуть представляти віцепрезидентка Камала Гарріс та радник із національної безпеки Джейк Салліван.

Китай відмовився від участі в мирній конференції у швейцарському Бюрґенштоку. Таке рішення Пекіну у МЗС пояснили тим, що на саміті не буде представлена Росія.

Москва раніше заявляла, що переговори про мир в Україні не матимуть сенсу без участі Росії. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що будь-які дії щодо України, які «ігнорують позицію Росії», «відірвані від реальності».

Форум

XS
SM
MD
LG