Доступність посилання

ТОП новини

Рютте відвідає штаб-квартиру НАТО, яка координує допомогу Україні


Генеральний секретар НАТО Марк Рютте наступного тижня вирушить з візитом до Німеччини
Генеральний секретар НАТО Марк Рютте наступного тижня вирушить з візитом до Німеччини

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте наступного тижня вирушить із візитом до Німеччини. Під час подорожі він відвідає штаб-квартиру Альянсу, яка координує постачання зброї та тренування українських збройних сил, йдеться в повідомленні пресслужби Північноатлантичного альянсу.

Як зазначено, в понеділок, 14 жовтня Рютте приїде до бельгійського міста Монс, де відвідає центральний штаб збройних сил НАТО в Європі. Там він зустрінеться з командувачем силами НАТО в Європі Крістофером Каволі та іншими старшими офіцерами.

«У другій половині дня Рютте зустрінеться у Вісбадені з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом та відвідає місце дислокації командування НАТО з надання допомоги та тренування для України (NSATU)», – уточнили у пресслужбі.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році НАТО назвала Росію «найбільш значною і прямою загрозою безпеці членів Альянсу», тоді як Кремль стверджує, що розширення НАТО на схід є екзистенційною небезпекою.

Однак, попри зміну тональності, НАТО все ще зберігає чинність «Основоположного акта» з Росією. Це документ, підписаний у 1997 році, через шість років після розпаду Радянського Союзу, який передбачає спільну мету «побудови стабільної, мирної і неподільної Європи».

Відносини неухильно погіршувалися протягом багатьох років, коли Росія напала на Грузію в 2008 році, а потім незаконно анексувала Крим у 2014 році і розпалила війну на сході України.

Форум

XS
SM
MD
LG