Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Румунії каже про виявлення нових уламків БПЛА


Уламки збитого «Шахеда», якими російські війська регулярно атакують українські регіони. Фото ілюстративне
Уламки збитого «Шахеда», якими російські війська регулярно атакують українські регіони. Фото ілюстративне

У Румунії виявили елементи безпілотників поблизу кордону з Україною.

Як повідомляє Міністерство оборони Румунії, фахівці провели дослідження у вівторок, 20 серпня, у районі поблизу села Периправа, повіт Тулча, позначеного як можлива зона ураження елементів безпілотників.

Слідчо-оперативна група вилучила з місця події речові докази для проведення експертизи.

Міністерство нацоборони Румунії – країни-члена НАТО – зазначає, що в режимі реального часу інформувало та інформує союзницькі структури про ситуації, спричинені атаками.

«Ми також повторюємо рішуче засудження нападів, здійснених Російською Федерацією на деякі цілі та елементи української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права», – йдеться у повідомленні.

У ніч на 20 серпня російські війська атакували Україну ударними дронами і крилатими ракетами. Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, українські військові збили 28 повітряних цілей у межах Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

Румунське село Периправа розташоване поблизу кордону України, через річку Дунай напроти нього – українське місто Вилкове Одеської області.

Читайте також: У Держдепі США відмовились відповісти, чи вимагає дій НАТО падіння уламків російського дрона у Румунії

У сусідніх з Україною країнах, зокрема у Румунії й Молдові, раніше неодноразово заявляли про виявлення уламків російських дронів.

Після одного з таких випадків у НАТО заявили, що не бачать ознак навмисного нападу на його територію через знайдені в Румунії уламки безпілотника, але наголосили, що «ці дії є безвідповідальними і потенційно небезпечними».

Форум

XS
SM
MD
LG