Доступність посилання

ТОП новини

У Київському метрополітені прогнозують відновлення руху поїздів метро між станціями «Деміївська» – «Либідська» на початку осені


Рух поїздів метро на ділянці між станціями «Теремки» – «Деміївська» призупинили у грудні минулого року. Влада повідомляла, що ці станції не працюватимуть приблизно шість місяців
Рух поїздів метро на ділянці між станціями «Теремки» – «Деміївська» призупинили у грудні минулого року. Влада повідомляла, що ці станції не працюватимуть приблизно шість місяців

У Київському метрополітені заявляють, що у Києві рух поїздів метро між станціями «Деміївська» – «Либідська» запустять на початку осені.

«Для себе ми дивимося по інтенсивності виконання, по роботах, які ми виконуємо, що запустити рух поїздів вдасться на початку осені», – сказав у коментарі Суспільному розповів в.о. начальника метрополітену Віктор Вигівський.

Посадовець поінформував, на якій стадії зараз капітальний ремонт перегінного тунелю між станціями «Деміївська» – «Либідська».

«Ми зараз фактично дійшли до фінальної стадії робіт у котловані, демонтована верхня частина тунелю і взялися за демонтаж останніх елементів споруди тунелю. Безпосередньо ще виконуються роботи усередині тунелю та прилеглих ділянках. Це 27 метрів з одного боку і 25 – з іншого. Там уже виконані роботи, що стосується, скажімо так, «лікування» тунелю і зараз триває робота для підсилення тунелю по периметру», — розповів він.

За його прогнозом, ремонті роботи триватимуть до кінця літа, потім будуть проводитися естові пуски руху поїздів, а вже після цього – відновлення руху потягів.

Вигівський стверджує, що нині усі складні роботи фактично завершили.

«Основне питання було забезпечити ефективну роботу у самому котловані, не допустити винесення піску в котлован і доступу води. Цю роботу вже виконали», – пояснив посадовець.

У квітні у КМДА заявляли, що фахівці докладають максимум зусиль, аби відновити рух поїздів «синьою» лінією метро до кінця літа 2024 року.

8 грудня минулого року в Київській міській держадміністрації повідомили про зупинення руху поїздів метро на ділянці між станціями «Теремки» – «Деміївська»: загалом це шість станцій. Влада пояснила, що через «нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколоґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з’явився ризик втрати стійкості тунельних споруд».

Тоді повідомлялося, що роботу цієї ділянки зупинили орієнтовно на шість місяців.

Тунелі між станціями «Деміївською» і «Либідською» споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках. Станцію «Деміївська», будівництво якої розпочали у 2005 році, відкрили у грудні 2010 року, «Теремки» – у листопаді 2013 року.

Форум

XS
SM
MD
LG