Доступність посилання

ТОП новини

Суспільне покаже документальний фільм Радіо Свобода про масові вбивства у Бучі


У розслідуванні йдеться про вбивство полковника Служби безпеки України Олексія Теліженка, яке сталося під час російської окупації міста Бучі, що на Київщині
У розслідуванні йдеться про вбивство полковника Служби безпеки України Олексія Теліженка, яке сталося під час російської окупації міста Бучі, що на Київщині

21 серпня, о 22:15 на телеканалі «Перший» Суспільного мовника вийде в ефір документальний проєкт «Буча: вбивство полковника СБУ Теліженка».

Це – перша частина розслідування Радіо Свобода про масові вбивства під час окупації Бучі. Автор – Дмитро Джулай. Після цього фільм покажуть місцеві телеканали Суспільного.

У розслідуванні йдеться про вбивство полковника Служби безпеки України Олексія Теліженка, яке сталося під час російської окупації міста Бучі, що на Київщині.

Авторові фільму вдалося знайти ймовірних причетних до цієї розправи завдяки викраденим нагородам полковника Теліженка, які зараз, ймовірно, експонуються в так званому музеї бойової слави спецназу Росгвардії «Кузбас», та професійним провалам високопоставлених псковських розвідників, які використовували телефон вбитого полковника СБУ для координації своїх дій на окупованій Київщині у березні 2022 року.

Після розслідування Радіо Свобода правоохоронні органи повідомили одному з фігурантів, псковському десантнику Аслану Каскулову підозру в убивстві полковника Теліженка.

Окрім Каскулова, правоохоронці також запідозрили у вбивстві полковника Теліженка й командира 175-ого ОРБ Дениса Суворова, який не фігурував в розслідуванні Радіо Свобода.

Форум

XS
SM
MD
LG