Доступність посилання

ТОП новини

Коваленко: в Росії можуть організувати теракт в Москві, щоб звинуватити Україну


У Центрі протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони вважають, що Росія не може знайти приводів, щоб звинуватити Україну у воєнних злочинах
У Центрі протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони вважають, що Росія не може знайти приводів, щоб звинуватити Україну у воєнних злочинах

Керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони – лейтинант Андрій Коваленко припускає, що в Росії можуть організувати теракт в Москві, щоб спробувати звинуватити Україну в тероризмі. Про це очільник ЦПД написав у телеграмі 13 серпня.

«Росія не може знайти приводів, щоб звинуватити Україну у воєнних злочинах, бо їх нема. Саме тому Росія цілком може організувати теракт в Москві, як це вже робилося в «Крокусі», щоб спробувати звинуватити Україну в тероризмі і тиснути на наших союзників», – йдеться у дописі.

Напад на концертну залу «Крокус Сіті Хол» стався увечері 22 березня. У будівлі перебувало понад 6000 людей. Група озброєних осіб стріляла по відвідувачах із автоматичної зброї. Будівля була підпалена. За останніми даними, загинули 144 людини, понад 380 постраждали. Слідчий комітет раніше повідомляв про затримання 12 підозрюваних. Відомо про арешт 10 з них – переважно громадян Таджикистану.

Про свою причетність до теракту заявило екстремістське угруповання «Ісламська держава». У тому, що саме воно організувало теракт, упевнені США та інші країни Заходу. Російська сторона стверджує, що за виконавцями теракту може стояти Україна. Київ усі звинувачення категорично відкидає.

Форум

XS
SM
MD
LG