Доступність посилання

ТОП новини

Росія цього року неспроможна на «значний наступ» в Україні – директорка розвідки США


Директорка національної розвідки США Авріл Гейнс
Директорка національної розвідки США Авріл Гейнс

Росія, швидше за все, не зможе цього року провести «значну наступальну операцію» через брак боєприпасів і живої сили, вважає директорка національної розвідки США Авріл Гейнс. За її словами, це не залежить від того, буде успішним український контрнаступ чи ні.

«Якщо Росія не розпочне обов’язкову мобілізацію та не забезпечить суттєві поставки боєприпасів третіми сторонами, окрім нинішніх поставок з Ірану та інших країн, для неї буде дедалі складніше підтримувати навіть обмежені наступальні операції», – заявила Гейнс у сенатському комітеті зі збройних сил.

Путін, «імовірно», зменшив свої короткострокові амбіції в Україні, щоб вважати перемогою «консолідацію контролю над окупованою територією на сході та півдні України та гарантувати, що Україна ніколи не стане союзником НАТО», додала Гейнс.

В оприлюдненому цього тижня інтервʼю виданню Foreign Affairs голова Обʼєднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі сказав, що завдяки допомозі, наданій Сполученими Штатами та іншими західними країнами, українські війська мають сьогодні можливість проводити наступальні операції, а їхня можливість оборонятися також значно розширилася порівняно з тим, що було всього рік тому.

XS
SM
MD
LG