Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжує спроби повернутися в європейський футбол


Президент УЄФА Александер Чеферін (на фото) вважає малоймовірним повернення російських команд до завершення війнив Україні
Президент УЄФА Александер Чеферін (на фото) вважає малоймовірним повернення російських команд до завершення війнив Україні

Росія продовжує переговори з керівним органом європейського футболу, УЄФА, щодо скасування заборон, накладених після вторгнення в Україну, інформує агенція Reuters 18 квітня. Ці переговори є жорсткими, передають російські інформагенції слова генерального секретаря Російського футбольного союзу (РФС) Максима Митрофанова.

«Ми ведемо переговори з УЄФА про зняття заборони і відновлення (повноцінного членства – ред.). Переговори тяжкі – це довгі розмови, які ведуться постійно. УЄФА не хоче, щоб РФС пішов, і РФС цього не хоче», – каже Митрофанов.

РФС раніше заявляв, що розгляне можливість перейти до футбольної федерації Азії, щоб знову виступати в міжнародних змаганнях.

Керівник УЄФА Александер Чеферін цього місяця заявив, що буде дуже важко скасувати дискваліфікацію Росії до закінчення війни.

«Нічого нового Чеферін не сказав – це очевидні речі», – так прокоментував ці заяви Митрофанов.

УЄФА і керівний орган світового футболу ФІФА в лютому 2022 року вирішили, що всі російські команди – і збірні, і клуби – будуть відсторонені від участі у міжнародних змаганнях. Ця заборона досі не скасована.

XS
SM
MD
LG