Доступність посилання

ТОП новини

Через російські обстріли за добу загинули 3 жителів Донеччини, є поранений на Харківщині


Наслідки російських обстрілів Торецька, травень 2023 року
Наслідки російських обстрілів Торецька, травень 2023 року

Російські війська протягом доби 28 травня обстріляли низку населених пунктів Донецької області, є постраждалі в шістьох із них, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін вранці у середу.

«За 28 травня росіяни вбили 3 жителів Донеччини: 2 у Торецьку і 1 у Селидовому. Ще 14 людей в області за добу дістали поранення», – повідомив він.

Російські війська також вдарили по Харкову напередодні, заявив голова області Олег Синєгубов. Постраждала територія гольф-клубу, вибиті вікна в місцевому ресторані та клубному домі.

Також обстрілів зазнали населені пункти області.

«16:40 Харківський район. село Мала Данилівка. Внаслідок обстрілу 4 КАБ горів дах ферми. Пошкоджено будівлю кафедри освітньої установи. Постраждав 40-річний чоловік», – пише Синєгубов.

Читайте також: На Херсонщині 51-річний чоловік загинув через російський обстріл – ОВА

В інших частинах області обстріли спричинили пошкодження, в тому числі житлових будинків.

Крім того, напередодні очільник Херсонщини Олександр Прокудін повідомляв про загибель жителя Гаврилівки внаслідок російського обстрілу.

Також протягом попередньої доби російська армія обстрілювала Запорізьку, Дніпропетровську та Миколаївську області. Місцева влада повідомляла про пошкодження та пожежі, без постраждалих.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні станом на початок квітня верифікувала дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації заявляють, що реальна кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG