Доступність посилання

ТОП новини

За добу від російських обстрілів постраждали 6 жителів Херсонщини – ОВА


Військові РФ поцілили в житлові квартали населених пунктів Херсонської області (ілюстраційне фото)
Військові РФ поцілили в житлові квартали населених пунктів Херсонської області (ілюстраційне фото)

Російські війська протягом доби 16 жовтня обстрілювали 20 населених пунктів Херсонської області, в тому числі обласний центр, заявив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін вранці в четвер.

За його даними, військові РФ поцілили в житлові квартали населених пунктів області, зокрема, пошкодили п’ять багатоповерхівок та 10 приватних будинків.

«Також окупанти понівечили станцію техобслуговування та приватні автомобілі. Через російську агресію 6 людей дістали поранення», – заявив Прокудін.

Читайте також: ОВА: російські війська вранці атакували Херсон, поранено чоловіка

Також про поранених внаслідок обстрілів повідомив голова Донецької області Вадим Філашкін. За його даними, напередодні російські війська 10 разів обстріляли населені пункти регіону.

«За 16 жовтня росіяни поранили 3 жителів Донеччини: у Часовому Яру, Покровську і селі Миколаївка», – заявив він.

Очільники інших прифронтових областей також повідомляли про російські обстріли протягом попередньої доби, без постраждалих.

Читайте також: За добу через обстріли РФ загинув житель Харківщини, у двох областях є поранені – місцева влада

Російські війська регулярно атакують дронами цивільних у прифронтових та прикордонних областях. Про такі випадки неодноразово повідомляла місцева влада Херсонщини, Харківщини, Сумщини, Чернігівщини, Дніпропетровщини.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG