Доступність посилання

ТОП новини

Російська атака: на Житомирщині, попередньо, загинула жінка, є аварійні відключення


Голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко
Голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко

Російська масована атака пошкодила житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури в Житомирській області, повідомив голова області Віталій Бунечко.

«Нажаль, за попередніми даними, внаслідок терористичних дій російського режиму загинула жінка. Через складну ситуацію в енергосистемі введено аварійні відключення світла», – заявив він.

На місці працюють рятувальники та ремонтні бригади, додав очільник області.

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки постраждали загалом 15 областей України. «Укренерго» запровадило екстрені відключення електроенергії.

Читайте також: Через російські удари пошкоджені об’єкти інфраструктури в двох областях – ОВА

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. На тлі цього масованого обстрілу Польща підняла в повітря свою авіацію та авіацію союзників.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG