Доступність посилання

ТОП новини

Росія: влада Краснодарського краю заявляє про атаку на порт «Кавказ»


Поромна переправа в порту «Кавказ», російський бік Керченської протоки, архівне фото
Поромна переправа в порту «Кавказ», російський бік Керченської протоки, архівне фото

Російська влада заявила про удар нібито Збройних сил України по порту «Кавказ» у Краснодарському краї, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Чергову спробу теракту на території Краснодарського краю здійснив київський режим – атаковано залізничний пором з паливними цистернами в порту «Кавказ». На місці працюють екстрені та спеціальні служби», – заявив Оперативний штаб Краснодарського краю.

Телеграм-канали публікують відео ймовірної пожежі. Українська сторона цей інцидент наразі не коментувала.

Раніше було перекрито рух Керченським мостом, а кримські телеграм-канали повідомляли про повітряну тривогу в Севастополі.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, на азовському березі Керченського півострова чути глухий гуркіт вибухів.

Читайте також: Розвідка Британії проаналізувала наслідки ураження російського порому у порту «Кавказ»

За повідомленнями в український та кримських телеграм-каналах, удар по порту «Кавказ» припав на завантажений паливом паром «Акватрейдер». Інших підтверджень цієї інформації, а також даних про постраждалих наразі немає.

23 липня Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження російського залізничного порому «Славянин» у порту «Кавказ» в Краснодарському краї РФ на березі Азовського моря.

Розташований у Краснодарському краї порт «Кавказ» є кінцевим пунктом порома, який виходить із окупованої української Керчі в Криму. До зведення Керченського мосту пором фактично був критично важливим засобом доставлення вантажів на півострів із боку РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG