Доступність посилання

ТОП новини

Росія: спецназ у Москві зірвав вечір пам’яті Навального


Близько 30 людей затримали й опитали на місці, повідомив правозахисний проєкт «ОВД-Инфо» (фото ілюстративне)
Близько 30 людей затримали й опитали на місці, повідомив правозахисний проєкт «ОВД-Инфо» (фото ілюстративне)

У Москві поліцейський спецназ зірвав спільний перегляд трансляції берлінського концерту «Привіт, це Навальний» у пам’ять про загиблого російського опозиціонера, в якого 4 червня був день народження. Близько 30 людей затримали й опитали на місці, повідомив правозахисний проєкт «ОВД-Инфо».

Як пише видання Sota, на перегляд трансляції у приміщенні на сході столиці Росії зібралися учасники молодіжного відділення партії «Рассвет». Видання опублікувало відео очевидця, на якому, ймовірно, знято, як поліцейські в масках наближаються до будівлі, де проводився показ. Поліція дії своїх працівників не коментувала.

Олексію Навальному 4 червня виповнилося б 48 років. Концерт його пам’яті проходить у Берліні, він організований командою покійного опозиціонера.

Кошти від продажу квитків організатори пообіцяли передати політв’язням у Росії.

Акції пам’яті Навального 4 червня проходили в інших містах Росії і світу. В російських містах поліцейські затримали кількох людей, які покладали квіти у пам’ять про політика.

Станом на вечір вівторка відомо про п’ятьох затриманих, випливає з трансляції «ОВД-Инфо», в Новосибірську, Москві, Уфі. У кількох містах в учасників перевіряли документи. Активісту Віталію Іоффе у Санкт-Петербурзі поліцейські заборонили проводити одиночний пікет біля пам’ятника жертвам політичних репресій.

Про смерть Навального в колонії на півночі Росії стало відомо 16 лютого цього року. Тіло загиблого політика передали матері лише 24 лютого. У медичному висновку, який показали Людмилі Навальній, зазначили «природні причини» смерті. 1 березня Навального поховали у Москві. Соратники Навального вважають, що його вбили, і звинувачують у його смерті президента Росії Володимира Путіна.

Форум

XS
SM
MD
LG