Доступність посилання

ТОП новини

У розвідці Британії заявили про «ще один винахідливий спосіб» влади РФ проводити вербування в армію


У розвідці нагадали заяву очільника Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна, який 27 червня сказав, що Слідком виявив понад 30 тисяч іноземців, які нещодавно набули громадянства Росії і не стали на військовий облік
У розвідці нагадали заяву очільника Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна, який 27 червня сказав, що Слідком виявив понад 30 тисяч іноземців, які нещодавно набули громадянства Росії і не стали на військовий облік

Дії влади Росії, яка змушує мігрантів вступати до збройних сил РФ в обмін на громадянство або уникнення арешту за вигаданими звинуваченнями, є «ще одним винахідливим способом» посилити вербування в армію, одночасно намагаючись обмежити вплив на ті частини російського населення, які мають більшу політичну силу, заявляє розвідка Великої Британії.

У розвідці нагадали заяву очільника Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна, який 27 червня сказав, що Слідком виявив понад 30 тисяч іноземців, які нещодавно набули громадянства Росії і не стали на військовий облік. За його словами, з них приблизно 10 тисяч відправили у «зону СВО» (спеціальна воєнна операція, офіційна російська назва війни проти України).

У Слідкомі РФ додали, що для того щоб поставити на військовий облік «так званих нових росіян» була створена спеціальна група у жовтні 2023 року.

9 червня агенція Bloomberg з посиланням на свої джерела зазначила, що російська влада змусила тисячі мігрантів й іноземних студентів воювати проти України, зокрема, брати участь у наступальній операції у Харківській області. Bloomberg із посиланням на європейських чиновників зазначав, що деяких африканців, які перебувають у Росії за робочими візами, затримують і змушують обирати між депортацією й участю в бойових діях.

10 червня розвідка Великої Британії заявляла, що Росія, ймовірно, розширить вербування на війну проти України в країнах глобального півдня, щоб уникати внутрішньої мобілізації.

«28 травня 2024 року Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що Росія активізувала спроби вербувати африканців для війни проти України. Зокрема, ці зусилля з вербування зосереджені на центральноафриканських країнах Руанді, Бурунді, Конго й Уганді. Повідомляється, що Росія пропонує бонус в розмірі 2000 доларів США, місячну оплату в розмірі 2200 доларів і обіцянку російського паспорта», – нагадали у розвідці.

Форум

XS
SM
MD
LG