Доступність посилання

ТОП новини

Держдума Росії почала розглядати закон про «заборону руху чайлдфрі»


За словами Володіна, новий законопроєкт пропонує заборонити пропаганду бездітності в інтернеті, ЗМІ, рекламі й кіно
За словами Володіна, новий законопроєкт пропонує заборонити пропаганду бездітності в інтернеті, ЗМІ, рекламі й кіно

Голова Держдуми Росії В’ячеслав Володін оголосив, що нижня палата парламенту РФ розпочала розгляд законопроєкту «про заборону ідеології бездітності й руху чайлдфрі». Про це він написав у своєму телеграм-каналі 24 вересня.

За словами Володіна, новий законопроєкт пропонує заборонити пропаганду бездітності в інтернеті, ЗМІ, рекламі й кіно. Він також передбачає адміністративне покарання за порушення цієї заборони. Це будуть штрафи до 400 тисяч рублів для фізичних осіб, до 800 тисяч рублів для посадових осіб і до п’яти мільйонів рублів для юридичних осіб. Іноземцям, крім штрафу, загрожуватиме до 15 діб арешту і видворення з країни.

Володін стверджує, що необхідність такого закону в Росії продиктована тим, що у соціальних мережах «виявляється неповага до материнства і батьківства, агресія до вагітних жінок і дітей, а також членів багатодітних сімей».

Автором законопроєкту виступила 51-річна депутатка Держдуми від «Єдиної Росії» Ельвіра Аіткулова.

За заборону так званої пропаганди чайлдфрі раніше виступила низка високопоставлених російських керівників, зокрема голова Ради федерації Валентина Матвієнко. Речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков сказав, що в Кремлі немає певної думки щодо цього, проте підкреслив, що всього, що заважає підвищенню народжуваності, необхідно позбавлятися.

Уряд Росії напередодні підтримав законопроєкт про запровадження покарання за «пропаганду відмови від дітонародження» – за аналогією з «ЛГБТ-пропагандою».

Термін Childfree («вільний від дітей») почали активно застосовувати у 1970-і роки як альтернативу childless (бездітний). Його використовували, коли йшлося про людей, хто усвідомлено вирішив не мати дітей.

Форум

XS
SM
MD
LG