Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримали колишнього заступника міністра оборони Булгакова


Дмитро Булгаков обіймав посаду заступника міністра оборони з 2008 по 2022 роки
Дмитро Булгаков обіймав посаду заступника міністра оборони з 2008 по 2022 роки

Колишнього заступника міністра оборони Росії генерала армії Дмитра Булгакова взяли під варту, повідомили 26 липня ФСБ та Слідчий комітет РФ. Проти нього порушили кримінальну справу.

Булгаков обіймав посаду заступника міністра оборони з 2008 по 2022 роки, займаючись питаннями тилу та матеріально-технічного забезпечення російської армії. Його зняли з посади 24 вересня 2022 року, невдовзі після оголошення мобілізації.

Статтю, за якою звинувачують Булгакова, не називають – у Слідчому комітеті та ФСБ заявляють лише, що йдеться про злочин корупційної спрямованості. Подробиці справи також невідомі. Не повідомляється, коли саме Булгакова заарештували.

Читайте також: Генштаб ЗСУ підтвердив завдання удару по російському військовому аеродрому «Саки» в Криму

Як передає російська служба Радіо Свобода, близький до Міноборони телеграм-канал «Рибар» пише, що слідчі дії з Булгаковим відбувалися ще в травні. Наразі, як повідомляється, експосадовець перебуває в СІЗО «Лефортово» в Москві, з ним проводяться слідчі дії.

Булгаков був удостоєний звання Героя Росії у 2016 році – як повідомлялося, за організацію забезпечення російського угрупування у Сирії. Нагороджений також безліччю орденів. Після початку російського широкомасштабного вторгнення в Україну, зокрема, провоєнні блогери критикували його за перебої із забезпеченням російських військ. У 2022 році його замінив генерал Михайло Мізінцев, якого, у свою чергу, зняли з посади у квітні 2023 року.

Булгаков – ще один високопоставлений військовий, який потрапив останніми місяцями під кримінальне переслідування. У квітні в РФ заарештували Тимура Іванова – ще один заступник міністра оборони, який займався тилом. На відміну від Булгакова, Іванов на момент арешту був чинним заступником міністра.

Форум

XS
SM
MD
LG