Доступність посилання

ТОП новини

РФ заявляє про знищення 10 ракет ATACMS над окупованим Кримом


Супутниковий знімок місця падіння ракети на території авіабази Бельбек, архівне фото, 31 січня 2024 року
Супутниковий знімок місця падіння ракети на території авіабази Бельбек, архівне фото, 31 січня 2024 року

Міністерство оборони Росії стверджує, що минулої ночі над окупованим Кримом системи протиповітряної оборони збили 10 тактичних ракет ATACMS, а також ракети, авіабомби і безпілотники в Бєлгородській, Курській та Брянській областях.

Призначений російською владою голова Севастополя Михайло Развожаєв раніше повідомляв про відбиття ракетної атаки вночі. Рух автотранспорту Керченським (Кримським) мостом тимчасово перекрили. Декілька ракет були збиті над акваторією Чорного моря і в районі аеродрому Бельбек. «Ушкодження цивільної інфраструктури на цей момент не зафіксовані» – йшлося в повідомленні в телеграм-каналі Развозжаєва.

30 квітня під обстріл ракетами ATACMS потрапив військовий аеродром Джанкой – місце дислокації гелікоптерного полку 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу. В результаті було поранено пʼятьох військовослужбовців.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські та окуповані РФ регіони регулярно зазнають обстрілів та атак безпілотників. Міноборони Росії звітує про «запобігання» українським атакам і повідомляє про збиті ракети і дрони над територією Росії. Є руйнування та жертви. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG