Доступність посилання

ТОП новини

У РФ заявили про збиття українського дрона в місті, де розташована Курська АЕС


Курська АЕС у місті Курчатові, фото ілюстративне
Курська АЕС у місті Курчатові, фото ілюстративне

Губернатор російської Курської області Олексій Смирнов заявив 3 жовтня, що причиною вибухів у районі міста Курчатов, де розташована Курська АЕС, стало знищення українського безпілотника.

Чиновник стверджує, що безпілотник був «придушений» засобами радіоелектронної боротьби. «Унаслідок його падіння сталися вибухи в господарській споруді, яка не належить до Курської атомної електростанції», – написав Смирнов у своєму телеграм-каналі.

Раніше 3 жовтня російські телеграм-канали повідомили про вибух або вибухи за кілька кілометрів від Курської АЕС, пише російська служба Бі-Бі-Сі. Вона зазначає, що телеграм-канали публікували зняті здалеку фото та відео великої пожежі, але інформація потребує перевірки.

У Росенергоатомі на прохання прокоментувати повідомлення про події неподалік станції заявили, що Курська АЕС працює в штатному режимі. Пізніше агентства з посиланням на пресслужбу відомства передали, що атомна станція після атаки ЗСУ працює у звичайному режимі, і радіаційний фон перебуває в межах норми.

«Суспільне» з посиланням на джерела в спецслужбах України заперечує повідомлення про причетність ЗСУ до атаки поблизу Курчатова. Спробу атакувати АЕС не підтверджує і голова Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони України Андрій Коваленко. «Росіяни показують якусь пожежу в Курчатові і на відео є вибух на землі. До чого тут обстріл АЕС? Вона далеко», – написав Коваленко.

6 серпня 2024 року на територію Курської області Росії увійшли підрозділи ЗСУ. Відтоді в регіоні тривають бої. Українська армія заявляє про контроль над десятками населених пунктів, включно з райцентром, містом Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG