Доступність посилання

ТОП новини

РФ вивчає пропозиції США щодо контролю над озброєннями – Рябков


За словами Сергія Рябкова, пропозиції було передано у вигляді неофіційної пам’ятної записки.
За словами Сергія Рябкова, пропозиції було передано у вигляді неофіційної пам’ятної записки.

Росія вивчає пропозиції США з питань стратегічної стабільності та контролю над озброєннями, які Вашингтон передав у неофіційній формі. Про це заявив заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков.

За його словами, пропозиції було передано у «формі non-paper», на папері, але у вигляді неофіційної пам’ятної записки.

«Там немає елементів новизни. Це відома позиція, просто вона зведена докупи. Ми спокійно це вивчаємо і в належний момент американцям відповімо. У якій формі – поки що передчасно говорити», – цитує Рябкова ТАРС.

При цьому Рябков відмовився вважати ситуацію відновленням російсько-американського діалогу щодо стратегічної стабільності та контролю над озброєннями. За його словами, американська сторона пропонує розглядати ці питання «у відриві від усього, що відбувається». Але Москва не готова до цього поки що зберігається «фундаментальний ворожий курс» США, заявив заступник глави МЗС Росії.

Американська сторона наразі не коментувала цю заяву представника МВС РФ.

Москва призупинила участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО), який був підписаний Росією та США у 2010 році.

У лютому 2023 року президент Росії Володимир Путін оголосив, що Москва припиняє участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО), який було підписано Росією та США у 2010 році. Свої дії він обґрунтував політикою США щодо Росії, особливо підтримкою Вашингтоном України.

18 жовтня Держдума РФ ухвалила законопроєкт про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Сьогодні закон схвалила Рада Федерації.

Форум

XS
SM
MD
LG