Доступність посилання

ТОП новини

У Росії співробітники ФСБ прийшли з обшуками до художників


Художниця Катрін Ненашева
Художниця Катрін Ненашева

У російських містах Москві, Петербурзі, Єкатеринбурзі, Нижньому Новгороді та Ульяновську відбуваються обшуки у місцевих художників. Вони можуть бути повʼязані зі справою про державну зраду, яку порушили проти учасника Pussy Riot та колишнього видавця «Медіазони» Петра Верзілова, повідомляє 12 березня видання «Сетевые свободы».

У Санкт-Петербурзі співробітники ФСБ прийшли до художниці Катрін Ненашевої та її подруги Наташі Четверіо. У їхній квартирі провели обшук, після чого Ненашеву відвезли на допит на машині без номерів, пише «ОВД-Инфо». Четверіо, яку на допит не забрали, сказала, що Ненашева є свідком у справі про державну зраду.

Також обшуки відбуваються в учасників арт-групи «Явь», у учасниці Pussy Riot Рити Флорес та художника Саші Блота.

У Москві з квартири забрали знайому художника Philippenzo – звʼязку з нею немає. У Єкатеринбурзі після обшуку забрали на допит художника Іллю Мозги, у Нижньому Новгороді – художника Артема Філатова, в Ульяновську – художника Єгора Холтова. У нього також вилучили картини та системний блок компʼютера.

Також обшук відбувається у матері Петра Верзілова. Частина обшуків санкціонована Лефортовським судом Москви в межах розслідування справи за статтею про державну зраду, пишуть «Сетевые свободы».

Петро Верзілов, який є громадянином Росії та Канади, виїхав із Москви у 2020 році. У жовтні 2023 року Верзілов розповів в інтервʼю блогеру Юрію Дудю, що із 2022 року служить в українській армії.

11 березня Московський міський суд відправив на перегляд справу Верзілова за статтею про фейки про російську армію. Його раніше засудили до 8,5 року колонії за пости про вбивства в Бучі.

Фейками російські суди визнають повідомлення про війну в Україні, які не збігаються із версією міністерства оборони РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG