Доступність посилання

ТОП новини

У Москві на концерті в річницю оголошення про анексію українських територій затримали журналістів – «ОВД-Інфо»


Російський провладний мітинг, фото ілюстративне
Російський провладний мітинг, фото ілюстративне

У центрі столиці РФ Москви ввечері 30 вересня затримали трьох кореспондентів, які висвітлювали концерт на честь річниці російського оголошення про анексію окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, повідомляє правозахисний проєкт «ОВД-Інфо» з посиланням на знайомих затриманих.

Двоє затриманих є кореспондентами ресурсу SOTAvision. Як пише видання, журналісти не змогли потрапити на сам концерт на Красній площі та працювали за залізними огорожами. Їх затримали, коли вони брали коментарі у глядачів, що йшли з концерту.

Ще один затриманий – кореспондент видання Republic Микита Золотарьов.

Журналістів доставили до відділку поліції та відібрали телефони. Двом із них мають намір інкримінувати адміністративну статтю про дрібне хуліганство.

У вересні 2022 року президент РФ Володимир Путін підписав укази про «приєднання» до Російської Федерації частково окупованих Запорізької, Херсонської, Донецької та окупованої Луганської областей України.

Україна, країни Заходу і багато інших країн світу заявили, що не визнають цю спробу анексії і, як і раніше, вважатимуть Херсонську та Запорізьку області, як і Донецьку та Луганську, суверенною територією України.

Форум

XS
SM
MD
LG