Доступність посилання

ТОП новини

У Росії після аварії на Біломорканалі є зниклі безвісти


Біломорсько-Балтійський канал, який ввели в експлуатацію у 1933 році, будували ув’язнені таборів, зокрема українці
Біломорсько-Балтійський канал, який ввели в експлуатацію у 1933 році, будували ув’язнені таборів, зокрема українці

У Росії після аварії на Біломорсько-Балтійському каналі в Карелії є зниклі безвісти. Про це вранці в понеділок повідомила місцева влада.

Стверджується, що сталося «розмиття тимчасової перемички між 10 та 11 шлюзом» каналу. Російська агенція ТАСС уточнює, що мають на увазі прорив дамби.

Спочатку повідомлялося про шістьох зниклих безвісти. Згодом ТАСС з посиланням на рятувальників повідомив, що зникли сім людей. Телеграм-канал Baza пише, що двох зниклих було знайдено, а чотирьох ще продовжують шукати. За даними каналу, серед зниклих є двоє дітей.

Постраждали, за останніми даними, дев’ятеро людей.

За словами глави Карелії Артура Парфенчікова, перемичку встановлювали на час реконструкції. Про масштаби затоплення поки що не повідомляється. Baza пише, що в напрямку руху скидання води розташований дачний кооператив «Балтійський», і що влада розпорядилася провести евакуацію з найближчих населених пунктів.


10 та 11-ї шлюзи Біломорканалу розташовані біля селища Надвойці на сході Карелії.

Жителі також опублікували відео прориву перемички, звертає увагу проєкт Радіо Свобода – Север.Реалії. «Петрозаводськ говорить» з посиланням на місцевих жителів повідомляє, що змило три будинки, такі ж дані наводяться у відео, опублікованому в соцмережах. Baza пише про 13 зруйнованих будинків. Офіційно цю інформацію не підтверджено.

Біломорсько-Балтійський канал з’єднує Онезьке озеро з Білим морем. Його ввели в експлуатацію у 1933 році, будівництвом займалися ув’язнені таборів, зокрема українці. На каналі збудовано 19 гідровузлів, шлюзи, греблі, греблі та інші гідротехнічні споруди.

Форум

XS
SM
MD
LG