Доступність посилання

ТОП новини

У Росії повідомляють про черговий удар по нафтобазі, де шостий день триває пожежа


Даних щодо постраждалих немає. Офіційної інформації про атаку не надходило. Українські сили її поки не коментували
Даних щодо постраждалих немає. Офіційної інформації про атаку не надходило. Українські сили її поки не коментували

Нафтобазу в Пролетарську Ростовської області Росії, де шостий день триває пожежа після українського удару, вранці 23 серпня знову атакували безпілотники, повідомляють російські телеграм-канали, зокрема Shot, Baza і Astra.

Даних щодо постраждалих немає. Офіційної інформації про атаку не надходило. Українські сили її поки не коментували.

За даними місцевої влади, спочатку в результаті атаки дронів 18 серпня спалахнули близько 20 цистерн із дизельним паливом обсягом у п’ять тисяч кубічних метрів кожна. Станом на 20 серпня площа займання складала 10 тисяч квадратних метрів. Водночас до резервуарів із гасом вогонь не дійшов. За версією Shot, саме вони були ціллю сьогоднішньої атаки дронів.

До ліквідації пожежі, яка триває вже шостий день, залучили авіацію МНС Росії, спеціальні потяги і понад 500 рятувальників, у тому числі із сусідніх регіонів. 49 пожежників постраждали. З 19 серпня у Пролетарську діє режим надзвичайної ситуації.

Тим часом, російське Міноборони заявило, що минулої ночі сили ППО нібито збили сім українських безпілотників: чотири над Бєлгородською областю РФ і три над Курською.

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів.

Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG