Доступність посилання

ТОП новини

Поблизу резиденції Путіна на Валдаї встановили додаткову систему ППО


Система ППО «Панцир-С1»
Система ППО «Панцир-С1»

На острові Рябіновий за 3,7 кілометра від резиденції президента Росії Володимира Путіна на Валдаї встановили систему ППО «Панцир-С1». На зенітний комплекс, який можна помітити на супутникових знімках Google, звернула увагу російська служба Радіо Свобода.

Система протиповітряної оборони стоїть на вежі, такі ж були помічені раніше в Московській області. Журналісти також вивчили супутникові знімки на сервісі Planet.com за минулі місяці та дійшли висновку, що цю позицію ППО збудували в березні 2024 року.

Astra з посиланням на читача пише, що приблизно за три кілометри від цієї ж резиденції стоять ще два схожі на ППО об’єкти.

У січні 2023 року видання «Агентство» повідомило, що комплекс «Панцир-С1» установили в селі Ящерове в Новгородській області, це за шість кілометрів від валдайської резиденції Путіна. Видання посилалося на фотографію, яку надіслав місцевий житель, а також на слова жителів Ящерова та сусідніх сіл.

Систему ППО «Панцир-С1» за 10 кілометрів від резиденції Путіна в Ново-Огарьові на супутникових знімках помітило раніше видання «Сирена». Кадри були зняті на початку січня 2023 року. Ще кілька систем ППО були виявлені приблизно за два кілометри від аеродрому Остаф’єво, який належить Міноборони РФ, а також неподалік імовірної резиденції Путіна біля Красної Поляни в Краснодарському краї. Раніше повідомлялося, що «Панцир-С1» установили на даху будівлі міністерства оборони РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG