Доступність посилання

ТОП новини

Уряд планує надавати українцям гранти на навчання на ІТ-курсах – Шмигаль


Денис Шмигаль заявив, що держава виділить фінансування на навчання для 60 тисяч українців. Фото ілюстративне
Денис Шмигаль заявив, що держава виділить фінансування на навчання для 60 тисяч українців. Фото ілюстративне

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що уряд має намір виділяти гранти на навчання українців на ІТ-курсах.

«Українці, які бажають отримати кваліфікацію junior developer, графічний дизайнер або інший технічний фах, зможуть отримати грант, який можна буде витратити лише на навчання на ІТ-курсах. Держава виділить фінансування для 60 тисяч українців, які після цього зможуть знайти роботу у цій сфері», – сказав під час засідання уряду Шмигаль, якого цитує пресслужба Кабміну.

Шмигаль очікує, що ці грантові програми можуть стати справжнім драйвером зростання економіки.

Прем'єр зауважив, що у 2021 році кількість ІТ-фахівців в Україні зросла на рекордні 50 тисяч, але при цьому все одно багато компаній мали дефіцит кадрів.

Також, за словами Шмигаля, Український фонд стартапів викуповуватиме частку у новостворених компаній.

«Програма спрямована на ІТ-підприємців – початківців, які мають ідею створення технологічного стартапу та шукають фінансування на стадію створення тестової моделі», – сказав він.

За словами прем'єра, ці гроші можна буде спрямовувати лише на розвиток, найм співробітників, підготовку моделі та початкове фінансування. Бюджет такої програми на рік становитиме 10 млрд грн, а пріоритет надаватиметься експортоорієнтованим компаніям.

За даними Міністерства економіки України, станом на початок квітня 178 підприємств переїхали до більш безпечних регіонів України через війну. Водночас 67 – відновили роботу.

XS
SM
MD
LG