Доступність посилання

ТОП новини

«Ракет були десятки» – Ігнат про ранкові атаки РФ по Україні


Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

Бійці Повітряних сил ЗСУ успішно відбили подвійну атаку сил РФ, здійснену вранці 21 вересня. Про це в ефірі програми Свобода.Ранок повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Застосовано було стратегічну авіацію Ту-95 з району західніше Енгельса (місто в Саратовській області РФ, де розташований військовий аеродром – ред.) – саме звідти здійснювалися пуски ракет у кілька хвиль. Атакували, змінюючи маршрут слідування і атакуючи різні регіони. Цих ракет були десятки, і Повітряні сили, і Сили оборони відпрацьовували, як завжди, застосовуючи і винищувальну авіацію, і зенітно-ракетні війська, мобільні вогневі групи. Загалом командувач Повітряних сил відзначив роботу наших захисників неба, її можна вважати успішною, але почекаємо всіх результатів», – вказав Ігнат.

Повітряна тривога, оголошена після 4:00, тривала понад дві години в усій Україні. Після 7:00 відбулася друга хвиля ракетної атаки, повітряна тривога також була оголошена в усіх областях України. Унаслідок цих нападів поранень зазнали десятки людей.

Російські військові регулярно обстрілюють території України, які є в досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії та РСЗВ, – в тому числі і цивільні обʼєкти. Попри наявність доказів, Москва стверджує, що метою цих ударів є лише військова інфраструктура України.

XS
SM
MD
LG