Доступність посилання

ТОП новини

Путін перед річницею вторгнення в Україну виступить із посланням до парламенту Росії – Кремль


Виступ Путіна 30 вересня 2022 року, коли він оголошував про анексію окупованих українських територій, формально не був посланням
Виступ Путіна 30 вересня 2022 року, коли він оголошував про анексію окупованих українських територій, формально не був посланням

Президент Росії Володимир Путін звернеться з посланням до Федеральних зборів РФ 21 лютого у Москві, повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков.

За словами Пєскова, Путін у посланні наголосить «на поточній ситуації», у тому числі в економіці й соціальній сфері.

Речник Кремля також заявив, що список запрошених ще формується, й анонсував, що «через специфіку нинішнього моменту з’явиться і нова категорія запрошених». Хто це буде, Пєсков не уточнив.

На запитання, чи будуть серед запрошених учасники «спеціальної військової операції» (так у Росії офоційно називають війну проти України), речник Путіна відповів: «Напевно, можна говорити про те, що їх буде запрошено».

21 лютого минулого року Путін оголосив про визнання «незалежності» угруповань «ДНР» і «ЛНР». Через три дні після цього розпочалося широкомасштабне російське вторгнення в Україну.

Минулого року Путін не виступав із посланням – при тому, що конституція Росії передбачає, що воно має бути щорічним. У Кремлі не вбачають у цьому проблеми, вказуючи на те, що у 2017 році послання теж не було.

Раніше джерела російського видання РБК повідомили про те, що у Кремлі запланували на 22 лютого мітинг-концерт, у якому, як очікується, візьме участь Путін. За словами одного з джерел, мітинг-концерт 22 лютого може розглядатися як певне «продовження» послання Путіна до парламенту.

У Кремлі повідомлення про концерт поки не підтверджували.

XS
SM
MD
LG